Jan Ketil og Cirkus Agora
klar for landeveien – igjen!

 

Jan Ketil Smørdal har gjort kjent at han nå skal på veien igjen med sitt Cirkus Agora. Det er det mange som er glade for!

Dette skjer nøyaktig 40 år etter at han begynte med å balansere på linen han hadde strukket mellom epletreet og utedoen hjemme på gården i Nordfjordeid, og drømte om å bli sirkusartist. Han debuterte som artist som 16-åring, og var trekkplaster for Cirkus Merano med sine halsbrekkende øvelser på slakk line.

Etter hvert ble han også et anerkjent navn internasjonalt, med engasjementer i store cirkus ute i Europa, for eksempel Europas største cirkus, Cirkus Krone i Tyskland. I tillegg har han vist sine kunster i beste sendetid  på TV-stasjoner som BBC og ZDF.

Med brask og bram startet han Cirkus Agora 1989, og holdt på med omreisende cirkustelt fram til 2009.

De siste årene har Jan Ketil Smørdal hatt firmaet Cirkus Agora AS som har drevet lønnsomt med opptredener for Den kulturelle  skolesekken, i fornøyelsesparker, på festivaler og gallaforestillinger og på asylmottak. Ja, til og  med sirkusgudstjenester har det blitt arrangert.

Men nå er det investert i nytt telt og ny bilpark, og Jan Ketil er klar for en omfattende turné landet rundt nå i 2017.

 

Vil folk ha sirkus i sirkustelt i 2017?

Jan Ketil mener at svaret helt klart er JA!

– Det er få ting som kan begeistre så mye som cirkus, uavhengig av alder, kultur eller språk. Vi trenger gjøglerne, gjøglerne er opphavet til all moderne underholdning, sier Jan Ketil

Det er ikke like mange cirkus som det en gang var her i landet. I år er det Arnardo og Agora som vil være på veien.

Jan Ketil har satt sammen et program som består av artister han har valgt fra øverste hylle. Det er folk han har jobbet sammen med i inn- og utland, og som han vet vil yte sitt aller beste når Cirkus Agora nå er på veien igjen. Det skal være cirkusfest fra begynnelse til slutt!

 

Fra Lista i sør til Båtsfjord i nord – vær klar: Gjøglerne kommer!