Om oss

Drømmen om et cirkusliv…
Det hele startet ved at en ung Jan Ketil spente opp et tau mellom utedoen og epletreet på familiegården hjemme i Nordfjordeid.
Jan Ketil Smørdal har gjort kjent at han nå skal på veien igjen med sitt Cirkus Agora. Det er det mange som er glade for!
Dette skjer 40 år etter at han begynte med å balansere på linen han hadde strukket mellom epletreet og utedoen hjemme på gården i Nordfjordeid. Han opptrådte på denne linen i sin egen konfirmasjon i 1978, og debuterte som artist som 16-åring.
Han var trekkplaster for Cirkus Merano med sine halsbrekkende øvelser på slakk line, og etter hvert ble han også et anerkjent navn i den internasjonale cirkusverdenen, med engasjementer i store cirkus ute i Europa, og opptreden i beste sende tid på eksempelvis BBC.
Med brask og bram startet han Cirkus Agora 1989, og holdt på med omreisende cirkustelt fram til 2009.
De siste årene har Jan Ketil Smørdal hatt firmaet Cirkus Agora AS som har drevet lønnsomt med opptredener for Den kulturelle skolesekken, i fornøyelsesparker, på festivaler og gallaforestillinger og på asylmottak. Ja, til og med sirkusgudstjenester har det blitt arrangert.
Men nå er det investert i nytt telt og ny bilpark, og Jan Ketil er klar for en omfattende turné landet rundt nå i 2017.

Vil folk ha sirkus i sirkustelt i 2017?
Jan Ketil mener at svaret helt klart er JA!
– Det er få ting som kan begeistre så mye som cirkus, uavhengig av alder, kultur eller språk. Vi trenger gjøglerne, gjøglerne er opphavet til all moderne underholdning, sier Jan Ketil
Det er ikke like mange cirkus som det en gang var her i landet. I år er det Arnardo og Agora som vil være på veien.
Og i Agora vil vi kunne få møte noen av de største personlighetene Jan Ketil har hatt gleden av å jobbe sammen med i sin lange karriere. Det skal være cirkusfest fra begynnelse til slutt!

Fra Lista i sør til Båtsfjord i nord – vær klar: Gjøglerne kommer!

Mimrebilder – Cirkus Agora

Om oss