Om Cirkus Agora

Behold cirkusets magiske trolldom i ditt hjerte og la hver dag bli en cirkusdag

Drømmen om et cirkusliv

 

Det hele startet med at en ung Jan Ketil spente opp ett tau mellom utedoen og epletreet på familiegården hjemme i Nordfjordeid. Med brask og bram startet han Cirkus Agora 1989 med verdenspremiere på Hamar 14. april. Jan Ketil holdt på med omreisende cirkustelt fram til 2009. I perioden 2010 – 2017 har Jan Ketil drevet lønnsomt med opptredener for Den kulturelle skolesekken, Den kulturelle spaserstokken, i fornøyelsesparker, på festivaler, gallaforestillinger og på asylmottak. Ja, til og med cirkusgudstjenester har det blitt arrangert.

I 2017 reiste Jan Kjetil igjen ut på landeveien. Dette ble en stor suksess og det samme ble cirkusåret 2018 som også fant sted på landeveien med tradisjonelt cirkus. I 2019 har Smørdal investert i flunka nytt cirkustelt i anledning Agoras 30-års-jubileum, og er igjen klar for å presentere ett helt nytt show i verdensklasse for det norske publikum.

Klikk her for å lese mer om Jan Kjetil Smørdal.

Jan Ketil mener helt klart at folk vil ha ekte cirkus i 2019:

– Det er få ting som kan begeistre så mye som cirkus, uavhengig av alder, kultur eller språk. Vi trenger gjøglerne, gjøglerne er opphavet til all moderne underholdning, sier Jan Ketil.

Fra Lista i sør til Båtsfjord i nord – vær klar: Gjøglerne kommer!


Litt om årets forestilling:

Jan Ketil har satt sammen ett program som består av artister han har valgt fra øverste hylle. Det skal være cirkusfest fra begynnelse til slutt når Cirkus Agora feirer 30 års jubileum.

Med seg har han artister fra den ypperste klasse, imponerende luftakrobatikk og halsbrekkende stunt. Fra Cuba har han med seg temposjongløren i verdensklasse, Rafael De Carlo. Han har imponert titusenvis av mennesker i noen av Europas største og mest anerkjente cirkus og høstet heder og ære i festivaler, blant cirkuskritikere og publikum. Direkte i fra Romanias statscirkus kommer idolet Marius Gagui, som blir omtalt som «luftens ekte stjerne» der han svinger seg høyt opp under cirkuskuppelen i sine strapater og ved bruk av pole. Med kraft og presisjon tar han pusten av publikummet med sine risikofylte vendinger. Prisbelønte Martyn Chabryn oser av energi der hun lekende lett endrer fra det ene antrekket til det andre. Med et glimt i øyet og en stødig hånd får hun til de mest utrolige ting. Sjeldent får du se noen multitaske på et slikt høyt nivå. Vår egen husklovn vet hvilke knapper han skal trykke på for å utløse rungende latter i Agora-teltet. Med nye sprell og mye humor trimmer klovnen Francesco lattermusklene til både store og små. Klovnestreker får vi aldri nok av! Og direktøren selv? Han er som alltid klar for å ønske publikum hjertelig velkommen til Cirkus Agora, og i år som alle andre år har han mange overraskelser på lur.

Kontakt oss

JAN KETIL SMØRDAL
Cirkusdirektør
+47 90 06 84 80
info (a) cirkusagora.no

Postadresse: Cirkus Agora, 6770 Nordfjordeid
E-post: info (a) cirkusagora.no

Cirkus Agora er medlem av

European Circus Association

Norsk cirkus – og tivolieierforening

Jubileum

I 2018 var det 250 år siden moderne cirkus startet i verden for første gang.

Cirkus Agora har besøkt følgende:

CIRKUSFESTIVALEN I MONTE CARLO

Januar 2019

Magyar Nemzeti Cirkusz i Ungarn

Oktober 2018

Circus Roncalli i Østerrike

Oktober 2018

Cirkusfestivalen i Budapest

Januar 2018

Cirkusfestivalen i Monte Carlo

Januar 2018

Cirkusfestivalen i Warsawa

Oktober 2017

Videoer fra arkivet

Forestilling fra 1991 i Bergen:

Kulturskolen på Eid opptrer i Cirkus Agora i 2001:
Ole Einar Bjørndalen balanserer på linen til Jan Ketil i 2002:
Tog med elefant i 2000:
Jan Ketil på line i utlandet i 1984:
Jan Ketil besøker skole i 2014:
Jan Ketil besøker skole i 2014:
Klipp fra Cirkus Agora 1993:
Cirkus Agoras promovideo fra 2017:
Miniportrett av Jan Ketil:
  • Administrasjon: +47 90 06 84 80
  • Billettinfo: +47 483 11 356
  • E-post: info (a) cirkusagora.no
  • Postadresse: Cirkus Agora, 6770 Nordfjordeid